AKTUELNO

Posle skoro četiri decenije, Orašačka ulica u Lazarevcu dobiće nov izgled, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je obišao radove u ovoj ulici u naselju Orašac, gde je u toku proširenje parking prostora, uređenje pešačkih staza i zamena asfaltnog zastora dužine 750 metara.

Foto: Beograd.rs

Kako je tom prilikom precizirao, radove finansiraju „Putevi Beograda”, a u sređivanje ove deonice ulaže se oko sedamnaest miliona dinara.

– Ovde živi oko 1.600 ljudi. Ako se ne računaju neke sitne popravke, ulica je poslednji put rekonstruisana 1980. godine. Ona je primer koliko su pojedine ulice u Beogradu bile zapuštene jer je vek jedne saobraćajnice između 15 i 20 godina – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je rebalansom budžeta, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada, odvojeno novih milijardu dinara za rekonstrukciju ulica.

Foto: Beograd.rs

– Pokušavamo da dostignemo zaostatak napravljen decenijama unazad kako bi što više ulica bilo obnovljeno – rekao je Vesić.

On je zahvalio radnicima koji rade u teškim, letnjim uslovima i precizirao da su trenutno u gradu aktivna 64 infrastrukturna gradilišta, gde je angažovano skoro tri hiljade ljudi.

– Svuda u svetu se tokom leta radi jer je manje saobraćaja i gužvi – pojasnio je Vesić, dodajući da su za grad svi delovi Beograda jednaki, te da se radovi odvijaju ravnomerno u čitavoj prestonici.

Plan je da i opština Lazarevac na ovoj lokaciji izvrši zamenu javne rasvete, a u naselju Orašac očekuje se i izgradnja dečjeg parkića koji će ispunjavati sve bezbednosne aspekte.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

#Goran Vesić

#Lazarevac

'