AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je Kosovo u odnosu na broj stanovnika, teritorija koja ima najveći broj boraca Islamske države na svetu.

- Procentualno, ima ih među zloglasnim ubicama više nego Iračana ili Sirijaca. Oni se nakon sloma kalifata vraćaju sa ratišta i nesumnjivo su velika pretnja svim hrišćanima, a svakako i za mir i stabilnost čitavog regiona - rekao je Vulin za "Kurir" povodom nedavnog upozorenja Ambasade SAD u Prištini američkim građanima na moguće terorističke napade na Kosovu.

U upozorenju Ambasade SAD na Kosovu, podseća list, navodi se da tokom letnje sezone mere bezbednosti ostaju na visokom nivou zbog stalnih pretnji transnacionalnih terorističkih organizacija i pojedinaca inspirisanih ekstremističkom ideologijom.

- Ako SAD žele da zaštite i svoje državljane i stanovnike Balkana, neka učine sve da se ne stvara i ne naoružava šiptarska paravojska, tzv. vojska Kosova. Povratnici sa ratišta u Siriji biće manja pretnja od teško naoružanih šiptarskih terorista iz redova bivšeg i sadašnjeg OVK - poručio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Islamska država

#Kosovo

'