AKTUELNO

Oko 2.500 učenika osnovnih i srednjih škola Jagodine, kao i Škole za decu oštećenog sluha i govora "11 maj", i ove godine će o trošku grada letovati u Crnoj Gori i Grčkoj.

Osnovci, koju su završili četvrti i osmi razred, letuju u Buljaricama u Crnoj Gori sedam dana, a maturanti srednjih škola i Sskole za decu oštećenog sluha i govora pet dana u grčkom letovalištu Paralija, objasnila je zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović.

- Veoma smo ponosni na besplatno letovanje, koje ove godine grad organizuje 15. put zaredom. Za učenike osnovnih škola, one koji su završili četvrti razred, ovo je prilika da se druže, još neko vreme sa svojim učiteljima, pošto ih od sledeće godine očekuju predmetni nastavnici i odeljenske starešine, a maturante srednjih škola fakulteti ili posao - rekla je Vukašinović.

U Odeljenju za društvene delatnosti Skupštine grada za Tanjug kažu da je sve organizovano na najvišem nivou, kako bi letovanje prošlo u najboljem redu. Kako kažu, odabrani su vaspitači, lekari, obezbeđenje, organizatori, upravnici smena, deca će biti nadgledana 24 sata i ni u jednom trenutku neće biti prepuštena bilo kakvim slučajnostima.

Prve grupe osnovaca krenule su polovinom juna, a srednjoškolci 1. jula. U Gradskoj upravi ističu da na početku projekta, koji je inicirao tadašnji gradonačelnik a aktuelni predsednik skupštine Dragan Marković, više od polovine školske dece, pre svega osnovaca, ali i srednjoškolaca, nije umelo da pliva.

Kako navode, oko 60 odsto njih nikada nije bilo na moru, a više od 80 odsto nije putovalo van Srbije. Situacija je sada mnogo bolja, ocenjuju, te dodaju da "ne treba zanemariti ni druženja i poznanstva koja se stvaraju na ovakvim letovanjima".

Za proteklih 14 godina na ovaj način o trošku budžeta grada letovalo je više od 30.000 đaka Jagodine u Crnoj Gori i Grčkoj, navode u Skupštini grada.

#Jagodina

#More

#deca

'