AKTUELNO

Jutarnja temperatura u većini mesta kretaće se od 3 do 6 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 0.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, toplo i u većini mesta suvo, samo ujutru i pre podne na severu još ponegde sa slabom kišom.

Sredinom dana u centralnim i južnim krajevima sa sunčanim periodima, a posle podne na jugozapadu i zapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuju se nove padavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: RHMZ

Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa olujnim udarima, posle podne na krajnjem severu u skretanju na severoistočni.

Jutarnja temperatura u većini mesta kretaće se od 3 do 6 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 0. Najviša dnevna od 8 na severu i istoku do 15 stepeni na jugu.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i toplo, ujutru povremeno sa slabom kišom, tokom dana suvo, a uveče i tokom noći sa novim padavinama (kišom).

Jutarnja temperatura oko 6 stepeni, a najviša dnevna oko 13 stepeni.

Foto: RHMZ

Od utorka stiže zahlađenje koje će u pojedinim krajevima zemlje usloviti i snežne padavine.

U sredu ujutru i pre podne biće oblačno sa susnežicom i snegom, dok se za posle podne očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana biće hladnije. Prva dva dana oblačno, u utorak mestimično sa kišom a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče sneg se očekuje i u nižim predelima, prvo na zapadu zatim i u ostalim krajevima.

Biometeorološka prognoza

Očekuje se nepovoljna biometeorološka situacija za hronično obolele i osetljive osobe. Izvestan stepen opreznosti naročito se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i asmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

N. Petričević/Č.N.

#Prognoza

#Sneg

#Sunce

#Vreme

'