AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je, zahvaljujući zalaganju predsednika Aleksandra Vučića, Gradski centar za socijalni rad dobio novac od Vlade Srbije i započeo isplatu jednokratne pomoći domaćinstvima na levoj obali Dunava, koja su bila ugrožena poplavama nakon obilnih padavina 23. juna.

On je dodao da je doneto 935 rešenja za domaćinstva čiji su stambeni objekti pretrpeli oštećenja.

Vesić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu podsetio da su najviše štete pretrpela domaćinstva u Borči, Ovči, Krnjači, Kotežu i Padinskoj skeli, gde je i bila proglašena vanredna situacija 24. juna.

Gradski centar za socijalni rad počeo je danas oko 13 sati sa uplatom pomoći na žiro račune oštećenih građana, rekao je Vesić i dodao da su za sada 694 od 935 porodica dobile pomoć, a da će do kraja dana to biti slučaj i sa ostalim domaćinstvima.

- Građani će novac imati na računima već danas, a najkasnije sutra - rekao je Vesić i dodao da se nikada nije brže procenjena šteta i isplaćena pomoć ugroženim građanima.

Vesić je podsetio da je predsednik Vučić levu obalu Dunava posetio odmah nakon padavina i obećao da će biti izvršena procena štete, kao i da će država pomoći u skladu sa zakonom.

- Predsednik uvek ispunjava obećanja, pa je tako bilo i ovog puta - rekao je Vesić i dodao da je Vučić zamolio Vladu Srbije da pomogne građanima koji su nastradali u poplavama, što je danas i učinjeno preko Centra za socijalni rad.

Dodao je da su, zahvaljujući brzoj reakciji opštine Palilula i predsednika opštine Aleksandra Jovičića, ali i gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, opštinske kao i komisije Gradskog centra za socijalni rad komisije su odmah izašle na teren, popisale štetu i izvršile procenu.

#Goran Vesić

'