AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura iznosi 16 stepeni.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo ponegde sa kišom. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, a jutarnja temperatura biće od tri do devet, u Timočkoj Krajini oko minus dva, najviša dnevna od 11 do 16, u Timočkoj Krajini oko osam stepeni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno i toplo vreme, a tokom dana moguća kratkotrajna kiša, saopštio je RHMZ. Jutarnja temperatura oko devet, najviša dnevna oko 16 stepeni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

U nedelju i ponedeljak u Srbiji promenljivo oblačno i toplo mestimično sa kišom, u višim planinama sa snegom. Temperatura iznad i znatno iznad prosečnih vrednosti.

U utorak oblačno i hladnije uz više padavina i pojavu snega u nizim predelima. U sredu prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na pojedine grupe hronično obolelih. Osobama sa oboljenjima srca i kardiovaskularnog sistema se savetuje naročit oprez tokom dana. Pospanost, zamaranje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana pažnja u saobraćaju.

J. Stanković

#Dan

#Sunce

#Vreme

#Zima

'