AKTUELNO

Sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu od sredine jula kreće 12 novih linija ka evropskim zemljama, a posle dužeg vremena sa ovog aerodroma leteće domaća avio-kompanija Er Srbija.

Karte mogu da se kupe od pre mesec dana. Za putovanje do 19 evropskih gradova, za prvih pet meseci ove godine usluge niškog aerodroma iskoristilo je nešto više od 135.000 putnika.

Na aerodormu je, kažu, sve spremno za povećan obim posla a linije su izabrane na osnovu potreba dijaspore i interesovanja turista, ali i na osnovu potreba potencijalnih investitora i poslovnih partnera.

Zato najviše polazaka ima za Nemačku.

- Analizirali smo prisustvo stranih kompanija u regionu jugoistočne Srbije, njihova sedišta, i fabrike u ostalim državama u Evropi i pokušali da obezbedimo do tih destinacija takođe veze, jer smatramo da ćemo na bazi pozitivnih iskustava kompanija koje su već prisutne u regionu, moći efikasnije da radimo na privlačenju novih investitora - kaže Milan Ranđelović iz Kacelarije za lokalni ekonomski razvoj Niša.

Pi-ar aerodroma Niš Ivanka Stanisavljević kaže da je čitav tim sa velikim ushićenjem spreman za doček prvog aviona kompanije "Er Srbija" koji će sleteti 15. jula.

Uz to, i pozivaju se turističke agencije da iskoriste blizinu aerodroma i ogranizuju čarter letove bar tokom letnje sezone, jer trenutno nema letova ni do jedne od mediteranskih zemalja.

#Aerodrom

'