AKTUELNO

Bomba je najverovatnije zaostala iz vremena Drugog svetskog rata.

Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić rekao je da će bomba, koja je pronađena na gradilištu Beograda na vodi biti deaktivirana u nedelju 5. februara.

-Građani koji žive u blizini će već danas dobiti obaveštenje kako da postupaju da njihova bezbednost ne bi bila ugrožena - istakao je Marić u Jutarnjem programu na TV Pink.

Bomba je najverovatnije zaostala iz vremena Drugog svetskog rata.

On je naglasio da zbog položaja bombe nju nije moguće transportovati i na nekom drugom mestu deaktivirati.

-Pronađena bomba je težine 250 kilograma, na devet metara je dubine i u takvom je položaju da je nemoguće da se izvrši transport i njeno uništavanje na drugom mestu. Njeno uklanjanje biće na licu mesta uz preduzimanje svih neophodnih mera bezbednosti - kazao je Marić.

On je dodao da će na mestu pronalaska biti posipan pesak koji će prigušiti eksploziju, navodeći da će biti zaustavljen saobraćaj u Savskoj i u okolnim ulicama, a stanari iz tog kraja će u toku današnjeg dana dobiti obaveštenja kako da postupaju u tom periodu, i pre svega da ne izlaze iz zgrada, kao i da bi trebalo da se sklone od prozora.

Marić je naveo da će biti promenjen i režim saobraćaja na mostu Gazela i da će sve u radijusu od 500 metara od mesta pronalaska biti zaštićeno.

Č.N.

#Beograd na vodi

#Bomba

#Nedelja

#Predrag Marić

'