AKTUELNO

Nakon što je uhapšeno celo rukovodstvo zbog koruptivnih radnji, za prvog čoveka Požege izabran je dvadestpetogodišnji, diplomirani ekonomsta Đorđe Nikitović i tako postao najmlađi predsednik jedne lokalne samouprave u Srbiji.

Nikitović potiče iz ugledne ugostiteljske porodice, sa 15 godina počeo je da pomaže ocu u svim poslovima, a sa 20 je ušao u politiku. Danas, pet godina kasnije spreman je da se uhvati u koštac sa svim obavezama i odgovornošću koja mu je zadata.

- Znam da je veliki zadatak ispred mene. Naš cilj jeste da pobošljamo život građanima. Fabrika streljačke municije u Uzićima koja dobro posluje obezbedila je nova radna mesta, a izgradnja auto-puta doneće nove investitore - rekao je Nikitović.

To što je najmlađi predsednik opštine u Srbiji ne vidi kao svoj minus već kao prednost.

Foto: TvPink Printscreen

- Na mladima svet ostaje. Imam snage i elana da donesem promene na bolje. To što imam 25 godina mi daje još veći motiv da se više borim i dokažem na političkoj sceni - kaže Nikitović i dodaje da građani na njega uvek mogu da računaju.

Moja vrata su za sve uvek otvorena. Tu sam za svaki savet i za svaku pomoć svima kome je to potrebno”.

Najbolji savet za buduću političku karijeru Đorđe je dobio od svoje bake Milice.

- Da bude pametan i precizan, da sve pažljivo pročita, i da pet puta meri a da jednom seče - rekla je baka Milica.

Foto: RINA

Pre nekoliko dana, kad je Nikitović izabran na funkciju bilo je dosta onih koji su bili skeptični. Da li imaju poverenja u novog mladog predsednika ili se plaše činjenice što on ima samo 25 godina, građani Požege nemaju dilemu.

- I treba mlad čovek da vodi opštinu. Zašto samo stariji ljudi su kao podobni za funkciju? Mladi mogu da naprave pravi bum u politici i da nas pokrenu napred - kaže Zoran Đorđević iz Požege.

Sa njim se slaže i Rada Mijatović.

- Đorđe je uvek bio dobar đak i vredan mladić, mislim da će se kao predsednik opštine odlično snaći - izjavila je Rada.

Pored sugrađana, novi mladi predsednik podršku je dobio i od dela opozicije.

- Ovo je pomak na bolje. Prethodna vlast je radila na ostvarenju svojih ličnih, a ne interesa građana što se i dokazalo. Sada sam dobio uverenja da će se i naše ideje uvažiti i zato sam spreman da sarađujem i da radimo što je moguće bolje, svi zajedno - rekao je Ivan Novaković, opozicini političar izabran za zamenika predsednika opštine.

#Požega

#predsednik

'