AKTUELNO

U Srbiji se danas i sutra očekuje ekstremno toplo vreme sa temperaturama i do 39 stepeni u nekim mestima, kaže meteorolog u RHMZS Nedeljko Todorović i dodaje da će 1. i 2. jul najverovatnije biti najtopliji dani u mesecu.

Temperature će se danas i sutra kretati između 34 i 37 stepeni u većini mesta, eventualno ponegde i oko 38. ili 39. podeoka na skali, a ostatak meseca, ipak, neće obeležiti tako visoke temperature.

- Toplotni talas stigao je iz Zapadne Evrope gde je prethodnih dana bilo veoma toplo, a sada tamo počinje da prodire hladniji vazduh - objašnjava Todorović.

Foto: e-stock Katarina Mihajlović, Beta, Tanjug

- Taj toplotni vazduh povlači se ka jugu i jednim svojim krajem prelazi preko našeg područja, pa će danas i sutra biti najtopliji dani od početka godine i u celom mesecu najverovatnije - kaže Todorović.

Od srede se kaže očekuje pad temperature za pet do osam stepeni uz retku pojavu kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Temperature će se danas i sutra kretati između 34 i 37 stepeni u većini mesta, eventualno ponegde oko 38. ili 39. podeoka na skali. Meteorolog u RHMZ objašnjava da su takve temperature i ranije više puta zabeležene u ovom periodu.

Pročitajte još: UPOZORENJE KARDIOLOGA - Visoke temperature treba shvatiti ozbiljno! TAČKA PUCANJA ORGANIZMA je različita kod svakog čoveka, ugroženi su i mladi i stari! (VIDEO)

- Ovo je jedna uobičajena epizoda početkom jula i takve epizode dešavaju se celog leta samo svake godine u različitim intervalima, nekad početkom jula, a nekad u avgustu - rekao je Todorović.

Foto: Tanjug

Tokom julskih dana može se očekivati toplo vreme, ali temperature neće biti tako ekstremne (iznad 35 stepeni), već će se kretati između 27 i 33 stepeni uz retku pojavu pljuskova i grmljavine.

Pročitajte još: TROPSKI TALAS STIGAO U SRBIJU - Danas počinje udar PAKLENE VRUĆINE, a u ovom delu zemlje biće najtoplije!

#Vremenska prognoza

#vrućina

'