AKTUELNO

Roditelji preokupirani dugim radnim vremenom sve češće se odlučuju da koriste usluge agencija za čuvanje dece, ili da unajme neku devojku iz komšiluka, ali i za to postoji cena.

Kako se potrebe razlikuju od klijenta do klijenta, tako se i agencije prilagođavaju i nude razne opcije za brigu o mališanima.

Nekada su tu obavezu na sebe preuzimale bake i deke, a kako je odlazak u penziju za većinu njih odložen novim zakonskim odredbama, roditelji moraju da se snalaze. Naročito je teško onima koji su u Beogradu zbog posla, pa su van domašaja pomoći svojih mama i tata oko unučića.

Pored svakodnevnih troškova života, koji stalno premašuju mogućnosti sugrađana, za čuvanje deteta osam sati dnevno roditelji moraju da izdvoje od 26.000 do 40.000 dinara za 22 radna dana u toku jednog meseca. Cena radnog sata za povremeni nadzor nad detetom se kreće od 300 do 400 dinara.

Pored agencijskih cena, postoji i jeftinija varijanta ako se angažuju nepoznate osoba preko malih oglasa, koje roditeljima ulivaju najmanje poverenja ili, u najboljem slučaju, "devojka iz komšiluka". U tom slučaju vrednost sata je od 300 do 500 dinara.

#Beba

#Cena

#Majka

'