AKTUELNO

S obzirom na visoke vode, do nekih mesta u prestonici ne može se doći sa zemlje.

Kako je ranije najavljeno, večeras će se u Beogradu nastaviti akcija suzbijanja komaraca, koja će se vršiti iz aviona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk nalogu da su avioni za prskanje upravo poleteli.

- Upravo su poleteli avioni koji vrše prskanje komaraca iz vazduha, u delovima grada do kojih nije moguće doći sa zemlje zbog visokih voda - napisao je Vesić.

Podsetimo, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju najavio je ranije akcije suzbijanje odraslih formi komaraca iz šest aviona na teritoriji Beograda, po naredbi Štaba za vanredne situacije.

Kako je tada saopšteno, u zavisnosti od vremenskih uslova, akcija će se izvoditi na levoj obali Dunava u pojasu od Kovilova do Malog raja, priobalno u širini plavnog terena, na Velikom ratnom ostvru, Adi Međici, Adi Ciganliji, podavalskim selima, priobalju desne obale Dunava od Ade Huje do Grocke sa Paradajz ostrvom i Gročanskom Adom, pa u opštini Obrenenovac - Zabranu, Zabrežju, priobalju Kolubare, Krtinskoj, Urovcima, Skeli i Ušću.

Akcija suzbijanja komaraca iz aviona naređena je usled prirodnih nepogoda koje su zadesile Beograd u prethodnom periodu i za sobom ostavile katastrofalne posledice u pojedinim delovima prestonice.

Pročitajte još: Radojičić: Normalizuje se situacija na levoj obali Dunava, od subote počinje suzbijanje komarac iz aviona

#Goran Vesić

#komarac

'