AKTUELNO

Najniža temperatura od 16 do 23 C, a najviša od 26 C na zapadu do 31 C na istoku, saopštio je Republicki hidrometeoroloski zavod.

U Srbiji će ujutru biti pretežno vedro, samo u južnim i istočnim krajevima još umereno oblacno uz mogucnost kratkotrajne kise ili pljuska.

U toku dana u svim predelima pretežno sunčano i vetrovito, a dnevna temperatura biće niža za 5 do 7 stepeni u odnosu na danas. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar, koji ce u Banatu, na istoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima biti povremeno i jak. Najniža temperatura od 16 do 23 C, a najviša od 26 C na zapadu do 31 C na istoku, saopštio je Republicki hidrometeoroloski zavod. U Beogradu će sutra biti pretezno suncano uz umeren severozapadni vetar. Najniza temperatura oko 21 C, a najvisa oko 27 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana - do 5. jula:

Pretežno sunčano. U subotu i nedelju maksimalna temperatura u većini mesta od 26 do 30 C, a u ponedeljak i utorak nagli porast temperature na preko 35 C. U sredu i četvrtak temperatura u padu, bicge od 30 do 32 C. U brdsko-planinskim predelima u sredu posle podne, uz lokalni razvoj oblacnosti, ocekuje se reda pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Krajem perioda ponovni porast temperature.

#RHMZ

'