AKTUELNO

Na današnji dan, 24. juna, 1998. i 2000. godine kidnapovana su tri Srbina, od kojih dvojica nikad nisu pronađena, a posmrtni ostaci trećeg pronađeni su u masovnoj grobnici Dragodan, 2007. godine.

Braća Krstić, Milovan (1969) i Miodrag (1964), kidnapovana su 24. juna 1998. u Crnoljevu, u opštini Suva Reka, i njihova sudbina do današnjih dana ostala je nepoznata, saopštilo je Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Istog datuma 2000. godine, kidnapovan je Tomislav Marković (1946), u koloni Srba koja je bila u pratnji vozila UNMIK-a, u Livadicama kod Podujeva.

Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u masovnoj grobnici Dragodan, 2007. godine.

- Slika kidnapovanog, a do tada i ubijenog Tomislava Markovića, sa kolonom srpskih zarobljenika ispred logora Kuks u Albaniji, 2010. godine bila je na stranicama inostranog časopisa, a slika je bila izvor BBC - navodi Udruženje.

Do današnjih dana, niko još nije odgovarao za ove zločine.

- Naši kidnapovani su iskorišćeni za vađenje i trgovinu njihovim organima, večite su strepnje, strahovi, a nažalost i saznanja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu - kaže se u saopštenju.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, napominje da i dan danas porodice čekaju da čuju pravu istinu i traže pravdu za stradanje i nestanak svojih najmilijih.

#Kosovo i Metohija

'