AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras vaterpolistima Srbije osvajanje zlatne medalje na finalnom turniru Svetske lige Beogradu i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

- Ovim trijumfom dokazali smo da je Srbija svetska velesila u vaterpolu, i primeran domaćin najvećih svetskih sportskih manifestacija! Zahvaljujem se što ste i ovoga puta dali svetli primer kako se treba boriti pod zastavom naše zemlje, i demonstrirali najviši nivo timskog duha i fer-pleja - naveo je Udovičić u čestitki.

- Čestitam i stručnom timu i Vaterpolo savezu Srbije na ovom izuzetnom uspehu, uz posebno zadovoljstvo što smo ostvarili plasman na Olimpijske igre i prikazali vrhunsko sportsko majstorstvo pred našom sjajnom publikom, koja zaslužuje sve počasti! Srećno u Tokiju! - dodaje se u čestitki.

Srbija je u finalu Svetske lige nadigrala reprezentaciju Hrvatske sa 12:11, čime su srpski vaterpolisti osvojili 12. titulu u ovom takmičenju i obezbedili plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

#Vanja Udovičić

'