AKTUELNO

Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj posetiće u petak 21. juna 2019. godine Braničevski okrug.

Ministar će svoju posetu početi posetom Opštini Žagubica gde će se u 12.00 časova sastati sa rukovodstvom opštine (Trg Oslobođenja 1) nakon čega će zajedno sa saradnicima i rukovodstvom opštine obići pčelinjake zadruge „Homoljemed“ u selu Milatovac.

Krkobabić će svoju posetu završiti u sedištu te zadruge (Trg Jovana Šerbanovića br 5, Žagubica), obići tri pogona zadruge i obratiti se prisutnima.

Zadruzi „Homoljemed“ dodeljeno je 15 miliona dinara bespovratnih sredstava iz prošlogodišnjeg Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije, učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za postojeće i formiranje novih zadruga. Zadruga je tim sredstvima nabavila 1.000 košnica, 1.000 rojeva pčela kao i prateću opremu za pčelarstvo.

Zajedno sa ministrom opštinu Žagubica i okolna sela posetiće sutra i akademik Dragan Škorić, predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, Prof.dr Milovan Mitrović, potpredsednik istog odbora i Branislav Gulan, agroekonomski analitičar.

#Milan Krkobabić

'