AKTUELNO

Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas da je i dalje na snazi upozorenje za područje Srbije na lokalnu pojavu obilnih pljuskova sa gradom do 25. juna.

Zadržaće se nestabilno i sparno vreme uz lokalni razvoj sporopokretne oblačnosti koja će uslovljavati obilne pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar sa najmanjom verovatnoćom pojave tokom sutrašnjeg dana.

Količina padavina biće izrazito neujednačena.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Vetar će uglavnom slab, promenljivog smera.

Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a najviša od 28 do 32 stepena.

Foto: Pink.rs/Aleksandra A.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno, posle podne i uveče sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera.

Najniža temperatura oko 20 stepeni Celzijusa, a najviša oko 31 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 28. juna, u subotu u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava pljuskova i grmljavine.

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u nedelju i početkom naredne sedmice ponovo i u ostalim krajevima nestabilno s cestom pojavom pljuskova i grmljavina sa uslovima za lokalne grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

Od srede, 26. juna, očekuje se postepena stabilizacija uz manji porast temperature.

#Vremenska prognoza

'