AKTUELNO

Temperatura će se kretati od minus osam do osam stepeni Celzijusa.

Ujutru se očekuje slab, ponegde umeren mraz, tokom dana pretežno oblačno i toplije, mestimično sa kišom, uglavnom u severnim i zapadnim krajevima, gde će se još ujutru ponegde lediti na tlu.

U Timočkoj Krajini tmurno i hladno uz moguće provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju još ujutru povremeno jak.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Najniza temperatura od minus osam stepeni Celzijusa na jugoistoku do nula stepeni na severu, najviša dnevna od četiri do osam, u Timockoj Krajini oko minus dva.

U Beogradu se očekuje pretežno oblačno i toplije, povremeno slaba kisa, koja će se u pojedinim delovima grada ujutru lediti na tlu. Vetar slab i umeren, juzni i jugoistočni, još ujutru povremeno jak. Najniža temperatura oko nula, najviše dnevna oko šest stepeni Celzijusa.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Što se tiče izgleda vremena u narednih sedam dana, iz RHMZ saopštavaju da će biti umereno i potpuno oblačno i toplije. U četvrtak i petak uglavnom suvo. Od subote ponegde kiša, a od nedelje u planinama i sneg. U utorak prestanak padavina. Temperatura do nedelje u porastu, u većini mesta najviša dnevna od 8 do 14 stepeni, od ponedeljka u postepenom padu. U toku celog perioda u Timočkoj Krajini maglovito, tmurno i hladno.

Biometeorološka prognoza

Kod osoba sa srčanim i disajnim oboljenjima očekivane biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojavu izraženijih tegoba. U Timočkoj Krajini oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima tokom dana. Od meteoropatskih reakcija su mogući bolovi u mišićima i glavobolja. Pojačan oprez učesnicima u saobraćaju.

J. Stanković

#Republički hidrometeorloški zavod

#Sunce

#Vreme

'