AKTUELNO

Otvorilo se nebo nad Beogradom.

Najavljivano nevreme stiglo je u Srbiju. Zbog jakih pljuskova i grmljavina, Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje. RHMZ je objavio da će u naredna dva sata u Vojvodini, zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u pojedinim delovima Beograda biti kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

- Na teritoriji Zapadnobačkog okruga - teritorija opštine Kula očekuju se jaki pljuskovi sa grmljavinom sa količinom padavina od 20 do 30 mm, sa tendencijom premeštanja dalje na sever - upozoravaju iz RHMZ.

Oni napominju da se upozorenje odnosi za period od 16 sati i 46 minuta do 18 sati i 46 minuta.

Beograd je oko 17 sati zahvatilo nevreme praćeno jakim vetrom, grmljavinom i gradom veličine graška.

U pojedinim delovima grada nastao je pravi kolaps. Na Petlovom brdu pored pljuska duva i jak vetar, automobili su stali, a zastoj je i na auto-putu u smeru ka Novom Beogradu.

Na Dedinju je padao i grad veličine lešnika, a kako javljaju čitaoci portala Pink.rs isto se desilo i u drugim delovima grada.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Snimci pokazuju razmere haosa koji je nastao širom grada. Dogodila se i serija saobraćajnih nesreća, koje su srećom, prošle bez ozbiljnih posledica.

Foto: Pink.rs

Ranije danas je RHMZ izdao upozorenje za područje cele Srbije na lokalnu pojavu obilnih ljuskova sa gradom do 25. juna.

Zbog najavljenih pljuskova i grmljavine aktiviran je i narandžasti meteoalarm za celu Srbiju.

Foto: Pink.rs/Aleksandra A.

Time se upozorava da su prognozirane vremenske pojave opasne, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

#Beograd

#Nevreme

#Srbija

'