AKTUELNO

Maturanti osnovnih škola trebalo je da danas polažu test iz matematike za upis u srednje škole, ali je polaganje odloženo 20 minuta pre zakazanog vremena.

Polaganje testa iz matematike u okviru male mature odloženo je, jer su se juče na društvenim mrežama pojavili rukom pisana rešenja zadataka iz matematike.

Naime, fotografije zadataka ispisanih rukom počela je sinoć da se širi društvenim mrežama, te su osmaci došli u posed zadataka koji je trebalo danas da polažu.

Iz tog razloga, Ministarstvo prosvete je donelo odluku rano jutros da se test iz matematike odloži za četvrtak, od 9 do 11 časova. Kako je za Pink.rs potvrđeno u Ministarstvu, testovi iz matematike su povučeni, a u četvrtak će se pred osmacima naći "rezervna" kombinacija zadataka.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Đake je ta vest sačekala ispred škole, budući da su osmaci još rano jutros došli do svojih škola kako bi se na vreme spremili za polaganje jednog od najvažnijeg testa.

Kombinovabni test osmaci će raditi sutra, kako je i predviđeno, ali će raditi rezervni test, umesto onog koji je prvobitno planiran.

#Matura

#Test

#matematika

'