AKTUELNO

U Obrenovcu je danas počeo rad na vodovodu koji će omogućiti da se na vodovodnu mrežu povežu stanovnici opštine koji još nemaju vodu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se danas počinje izgradnja vodovoda dužine 4,2 kilometara, koji će povežati delove Obrenovca do Stublina i omogućiti da 450 kuća ima snabedevanje vodom koju zaslužuju.

Vesić je dodao da kada radovi na ovom delu mreže budu završeni, u planu je da se nastavi rad na vodovodu koji dolazi do Uba, čime će biti pokriveno 13 odsto Obrenovca koji nema vodu.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Beograd je u poslednje dve godine uložio oko 450 miliona dinara u Obrenovac, rekao je Vesić, i dodao da će grad nastaviti da bude otvoren prema prigradskim opštinama.

- Paradoks je što pričamo i radimo na velikim projektima, a neki stanovnici Berograda nemaju vodu, ali to je ono što smo mi nasledili i što moramo da rešavamo zajedno - kaže Vesić.

Beograd ubrzano planira svoj razvoj, u planu su veliki infrastrukturni projekti, objašnjava zamenik gradonačelnika i dodaje da je metro jedan od najvažnijih.

- U narednih 10 godina uložićemo preko 12 milijardi evra u infrastrukturu u Beogradu, ali ne smemo da zaboravimo i na ove manje projekte, koji manje koštaju, ali život znače ljudima koji ovde žive - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je najavio da će sredinom jula biti usvojen novi statut grada, uz pomoć kog će prigradske opštine dobiti mnogo veće nadležnosti nego sada, kako bi same mogle da samostalno planiraju radove i projekte.

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čucković, rekao je da je Oberenovac imao sve projekte pripremljene godinama unazad, da su čak nekoliko puta morali da obnavljaju i građanske dozvole, jer nije bilo razumevanja za problem stanovnika Obrenovca koji su živeli bez vode.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Direktor JKP Vodovod i kanalizacije Branko Matić najavio je da će radovi na ovom projektu biti završeni za 180 dana.

- Vrednost projekta je 49 miliona dinara i 490 priljučaka koji će biti prevezani , dobiće kvalitetniju vodu i bolji priotisak u periodima godine kada to nije bio slučaj - rekao je Matić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Veliko polje Lazar Pejić, u prisustvu svih predsednika mesnih zajednica kroz koje će proći cevovod, zahvalio je svima koji su zaslužni da se realizuje ovaj projekat jer u ovom delu Obrenovca 40 odsto domaćinstava nema priključak za gradsku vodu.

Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Obrenovac Mirko Vranešević i generalni direktor EPS-a Milorad Grčić.

#Goran Vesić

#Obrenovac

'