AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na obeležavanju Svete Trojice u selu Končarevu kraj Jagodine gde je rođen i gde živi sa porodicom izjavio je da selo mora da se poštuje i da mora da se poštuje svako ko živi na selu, jer je na selu malo teže nego u gradu, zato što čovek na selu od ujutro kada ustane ima posla na njivi i u dvorištu za razliku od onih u gradu.

Marković kaže da ne treba da se setimo sela samo kada treba da dođemo za vikend da nešto uzmemo od onih koji se muče na selu i da odnesemo neku kesu u grad.

Foto: Pink.rs

- Kada idem petkom za Beograd vidi se kolona vozila sa beogradskim i drugim tablicama, koja ide negde na selo. To znači da selo daje jedan određeni mir, ali isto tako selu mora da se pomogne, da poljoprivredni proizvođač živi od svog rada, da zna šta će sledeće godine da seje, kolika će biti cena njegovog proizvoda, ko će ga kupiti i da se plati u roku - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u selu Končarevu.

Foto: Pink.rs

- Da pozovem i one javne ličnosti koji, kada postanu javna ličnost, svi odu u Beograd i zaborave na selo i tek kada odu u penziju onda se vrate na selo da žive. Selo mora uvek da se poštuje. Naravno Beograd je naš glavni grad, ali mnogo slabije se vidi Srbija i sela u Srbiji iz Beograda, nego kada odete na teren i vidite kako žive centralna, istočna, zapadna, južna i severna Srbija. Ova vlast svakodnevno obilazi Srbiju i zato zna kako se u Srbiji živi i zna kako da pomogne. Najvažnije je da se čovek ne uobrazi i da poštuje odakle je, da poštuje svoju tradiciju, a najpre porodicu. Bez srpskog sela nema jake Srbije - rekao je Marković.

Foto: Pink.rs

#Dragan Marković Palma

'