AKTUELNO

Povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije danas je održan svečani defile čete konjanika policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom.

Pripadnici MUP-a su na Kalemegdanu prikazali veštine, opreme i vozila koja koriste u radu.

Građani su imali prilike i da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije, poput kriminalističke, helikopterske jedinice, graničara.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Manifestaciji na Kalemegdanu najviše su se obradovala deca koja su se igrala sa dresiranim psima, učili karate, upoznali se sa raznim sistemima odbrane.

Defileu i taktičko-pokaznim vežbama na Kalemegdanu prisustvovao je veliki broj građana. Centralni događaj biće upriličen večeras Svečanom akademijom u Sava centru, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Položeni venci, obeležena slava

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili živote na dužnosti.

Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković položio je venac na spomen - ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, dok su komandanti Specijalne antiterorističke jedince i Žandarmerije, Spasoje Vulević i Dejan Luković, položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U sedištu MUP-a obeležena je i slava Ministarstva, Sveta Trojica, sečenjem slavskog kolača. Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

#Policija

'