AKTUELNO

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće danas obeleženi nizom manifestacija, a centralna svečana akademija, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana u 19 sati u Centru "Sava".

Proslava će početi tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom u 11 sati i 30 minuta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od 11 sati na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu prikazaće veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani će imati priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom i rezultatima policije.

- To je za nas poseban dan koji se obeležava istorijski događaj kod Čukur česme iz 1862. godine. Svake godine se trudimo da našim građanima i najmlađima pružimo jedan festival, ove godine će to biti urađeno na poseban način - rekao je ranije Stefanović. Zahvalio je velikom broju ljudi u MUP-u koji rade danonoćno.

- Za pet godina žestokog rada uspeli smo da vratimo poverenje građana u policiju. Treba još da se radi. Meni je bilo važno da vratim i poverenje policajca u sistem - rekao je ministar.

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u nastavnom centru Makiš u Beogradu juče je održan turnir u malom fudbalu.

#MUP Republike Srbije

#Proslava

'