AKTUELNO

Nataša Stanisavljević, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, pozvala je sve roditelje dece sa smetnjama u razvoju da danas dođu u ustanovu Predah i saznaju koje mogućnosti im ona pruža.

- Danas od 12 do 14 sati u našoj novootvorenoj ustanovi u Šekspirovoj ulici broj osam, u pitanju je ustanova Predah, gde se i pruža usluga predah smeštaja, danas će po prvi put biti organizovan Dan otvorenih vrata – najavila je Stanisavljević.

Kako dodaje, u Danu otvorenih vrata r oditelji mogu da dođu i da pitaju sve što ih zanima kada je u pitanju pružanje ove usluge.

- Predah usluga je namenjena deci i mladima sa smetnjama u razvoju i po prvi put se pruža u gradu Beogradu i zato je važno, s obzirom da smo jako puno uložili u taj objekat, on je opremljen po najvišim mogućim standardima koji postoje u ovom delu Evrope i zbog toga je značajno da roditelji dođu i da vide kako izgleda sam objekat i da postave sva pitanja o onom što ih zanima kada je u pitanju pružanje usluge – rekla je Stanisavljević.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njenim rečima, na Danu otvorenih vrata biće sami stručni radnici iz same ustanove, radnici Centra za socijalni rad jer im je, kako kaže, važno da sve usluge budu dostupne roditeljima.

- Sva ona pitanja, poput, koja dokumentacija mi treba ne treba, koliko mogu koristiti ovu uslugu, ko se brine o deci kad ih roditelji tu ostave. To je usluga kratkotrajnog i privremenog smeštaja za decu sa smetnjama u razvoju i Gradu Beogradu je prioritet razvijanje ovih usluga i pružanje podrške samostalnom životu kada su u pitanju naši korisnici – kazala je Stanisavljević.

Ona je dodala da je pre nekoliko dana pušteno u rad 459 panik tastera, 238 kamera u svim Centrima za socijalni rad u Beogradu.

- Imamo 17 odeljenja, svaki stručni radnik, svaki sto je opremljen panik tasterom, sve je to umreženo sa glavnim monitoring centrom, jer je nama prioritet bezbednost. Kako naših socijalnih radnika, tako i ljudi koji dolaze u Centar za socijlani rad – istakla je Stanisavljević.

#nataša stanisavljević

'