AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih posLova Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv droga, i policijski službenici holandske nacionalne policije realizovali su zajedničku obuku za postupanje prilikom otkrivanja i deaktiviranja ilegalnih laboratorija za proizvodnju psihoaktivnih supstanci i prekusora, saopštio je MUP Srbije.

Na obuci, koja je održana u nastavnim centrima MUP-a na Goču i Makišu u periodu od 3. do 7. juna ove godine, timovi su u četvorodnevoj obuci uvežbavali procedure i razmenjivali iskustva, znanje i veštine prilikom hapšenja učinilaca krivičnih dela koji se bave proizvodnjom psihoaktivnih supstanci i prekusora u ilegalnim laboratorijama.

Kako se navodi, posebna pažnja je posvećena upotrebi zaštitnih sredstava prilikom ulaska u ove laboratorije, kao i zaustavljanju vozila koja služe za prevoz ilegalnih psihoaktivnih supstanci.

Timovi srpske i holandske policije sarađuju od 2017. godine kroz međusobne susrete i zajedničku obuku, dodaje se u saopštenju MUP-a.

#Holandija

#MUP Republike Srbije | Pixabay

#Srbija

'