AKTUELNO

Pogledajte šta se na kraju desilo!

Novobeograđanin Luka Kosanović nije mogao da veruje očima kada je video kako divlje prase trči preko ulice i uleće u plastičarsku radnju kod Starog Merkatora.

Luka Kosanović prepričava ovaj nesvakidašnji susret.

- Dok sam čekao autobus ka centu grada da sviram na ulici, u 11 sati i 45 minuta na Novom Beogradu preko puta Starog Merkatora, divlje prase je pretrčalo ulicu i ušlo u plastičarsku radnju i napravilo haos! Radnica se od iznenađenja uplašila, te sam ušao u radnju i izneo prase napolje i pustio ga da ide svojim putem - kaže Luka.

On veruje da prasićima Beograd odgovara zbog neograničenog izvora hrane. Ipak, dodaje da su to ozbiljne divlje životinje kojih se i lovci klone, pa razume strah ljudi koji su bili na autobuskoj stanici.

- Na svu sreću, to prase je bilo samo, najverovatnije se izdvojilo od majke. Ono što je ironično, jeste što je došlo iz smera mesare koja se nalazi prekoputa radnje gde je prase napravilo pometnju! - dodaje kroz smeh Luka.

Podsetimo, domaća javnost s nevericom je pratila vesti o divljim svinjama koje su se pojavile na Novom Beogradu. Životinje su, bežeći od nabujale vode tokom nedavnih poplava, spas potražile u urbanoj sredini.

#Beograd

#Svinja | prase

'