AKTUELNO

Dok je vodena bujica pre dva dana nosila sve pred sobom Dragomir Šuluburić i Slavko Vujović iako nisu bili ugroženi krenuli su kroz dragačevsku varoš kako bi pružili pomoć onima kojima je bila najpotrebnija.

Kad je pobesnela Bjelica počela da plavi dragačevsku varošicu, dvojica mladića iz Guče krenuli su u pomoć narodu ugroženom od bujica. Vadili su automobile iz nabujale reke, spasavali ljude, a onda su naišli na stado ovaca koje su nosili talasi pobesnele vode. Bez razmišljanja su skočili u vodu.

Od 22 ovce koliko je imala porodica Stambolić iz Guče, vodenu stihiju preživelo je njih 12 i to zahvaljujući dvojici momaka koji su bez razmišljanja i straha zaplivali bujicom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Divim se kako su uopšte imali snage da uđu u tako hladnu vodu. Oni su plivali u mutnom, ništa se nije videlo. Svaka im čast! Šta bi radili za ljude, kada su ovako skočili za ovce? Neverovatni su – kaže Dragan Stambolić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svega je bilo u vodi: kesa, đubreta, raznoraznog loma. Na pojedinim mestima voda je bila duboka i preko glave – rekao je Dragomir Šuluburić, jedan od spasilaca.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako je nivo vode velikom brzinom rastao, oni su se iznova vraćali kako bi izvukli što više preplašenih životinja.

- Iščupaš jednu, moraš da uzmeš drugu, ova prva potone... Jednu držiš, drugom rukom vučeš drugu... Izborili smo se na kraju – dodao je Šuluburić.

Foto: TV Pink Printscreen

Hrabrost i humanost ovih mladića Stambolići će zauvek pamtiti, a posebno jer su odbili da prime novac kojim su oni želeli da ih nagrade.

Ovi momci poznati su u Dragačevu po svojoj hrabrosti i humanosti, jer su priskakali u pomoć kad god je i gde god je to bilo potrebno, pa zato za njih u ovom kraju kažu „dok je takvih, Srbija će imati Obiliće“.

#Guča

#Poplave

'