AKTUELNO

Na putevima kroz stenske useke i klisure, a posebno u poplavljenim područjima, i dalje je prisutna opasnost od odrona, saopštio je jutros AMSS, napominjući da magla smanjuje vidljivost na području Subotice i na autoputu ka Novom Sadu.

Vozači i danas mogu nailaziti na mestimično mokre kolovoze i povremene pljuskove koji donose otežano odvijanje saobraćaja sa čestim zastojima i kraćim prekidima.

Na autoputu ka Novom Sadu na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na oko 100 m, a može je biti i na putevima u zapadnim, centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije.

Usled obilnih padavina, na deonici Periš-Sukovo, došlo je do otcepljenja leve saobraćajne trake. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na deonici Lis - Kravarica na putu Arilje - Guča, na snazi je obustava saobraćaja zbog oštećenog mosta.

Normalizovan je saobraćaj na deonici Ugljarevo - Velika Drenova, u naseljenom mestu Lozna - nakon izlivanja lokalnog potok.

Na delu državnog puta Kragujevac - Kraljevo, deonica Ravni Gaj - Vitanovac, u naselju Guburevac, izmenjen režim saobraćaja zbog oštećenja trupa puta na desnoj kolovoznoj traci izazvanog dejstvom bujičnih voda. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, a slično je i na putu između Ribarske banje i Prokuplja kod mesta Gornja Stražava.

Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, čekaju sedam sati, a na Kelebiji četiri sata.

Na putničkim terminalima nema zadržavanja. Prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije", ni na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

#AMSS

#Magla

#Odron

'