AKTUELNO

Ledolomaci rade punom parom.

Ledolomac "Greben" trenutno deluje u Smederevu, a nakon probijanja ledenih površina biće doneta odluka o njegovom daljem angažovanju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Veljko Kovačević iz ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture rekao je za TV Pink da dva mađarska ledolomca deluju na potezu od Apatina, dok se druga dva kreću uzvodno na potezu od Pupinovog mosta, Banovaca ka Surduku.

-Ledolomac Greben deluje od Smedereva do golupca, situacija na rekama je mnogo bolja, a uskoro nećemo imati ni jedan ledeni čep i onda će sve biti pod kontrolom - naglasio je Kovačević, dodajući da nema bojazni od poplava.

Dva mađarska ledolomca "Jektoro VI" i "Jektoro XI" su probili ledeni čep kod Dalja i trenutno "Jektoro XI" održava probijeni koridor kako bi omogućio nesmetano proticanje leda.

Dva dodatna mađarska ledolomca "Sečenji" i "Jektoro 7" su probili ledeni čep koji je formiran od Surduka do Pupinovog mosta i trenutno probijaju koridor kroz isti, dok je Brod "Bor" kod HE Đerdap 1.

Plovidba je obustavljena na Tisi, Savi i Dunavu, kao i kanalima hidro sisitema Dunav-Tisa-Dunav.

Č.N.

#Dunav

#Led

#Ledolomac

#Smederevo

'