AKTUELNO

Tokom 14. dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koje u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja, danas je u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije ukupno 23.790 građana obavilo preventivni pregled, saopštilo je Ministarstvo.

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovu akciju Ministarstva zdravlja posebno potvrđuje podatak da je do sada u okviru akcije pregledano blizu 300.000 građana Srbije.

Od tog broja, kod više hiljada građana prevenirano je ozbiljno oboljenje, što je najznačajniji rezultat ove akcije. Visok odživ građana na besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda povećanja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja u našem društvu, što akciju Ministarstva zdravlja čini u potpunosti uspešnom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja još jednom, uz zahvalnost građanima na velikom odživu i podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti. U prethodnom mesecu besplatne preventivne preglede obavilo je 17.722 građana.

#Pregled

'