AKTUELNO

Pokrajinska vlada uložila je 744 miliona dinara za opremanje i rekonstrukciju 8.000 kvadrata Opšte bolnice Pančevo, najvažnije zdravstvene ustanove u Južnom Banatu, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska obnovljenog Internističkog bloka u kome su već smešteni pacijenti.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Od juna 2016. godine za nabavku opreme izdvojili smo više od 200 miliona dinara a za rekonstrukciju Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo uložili smo 544 miliona dinara, rekao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Stare slike ove bolnice bile su ponižavajuće, bili su to uslovi nedostojni čoveka, kazao je Mirović. Pokrajinska vlada obnoviće i rekonstruisati sve regionalne bolnice, klinike i institute u AP Vojvodini, kako bismo građanima pružili kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu a zaposlenima bolje uslove za rad - istakao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Bio je ovo objekat sa zemljanim podovima i poplavom u zgradi, i neizmerno sam srećan što je ovaj veliki posao završen, radili smo planski i sistematski, kako bi pacijenti imali najsavremenije uslove za lečenje, kazao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i najavio završetak radova na rekonstrukciji Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Ispisujemo novu stranicu Opše bolnice Pančevo, da se više nikad i nigde ne ponove slike koje smo zatekli 2016. godine. Decenijama ovde nije ulagano. Ova zgrada je faktički ponovo građena, jer su ostali samo spoljni zidovi. Ovo je veliki dan za zdravstveni sistem jer ka ovoj ustanovi gravitira 200.000 pacijenta, rekao je direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka.

#Bolnica

#Novi Sad

#Pančevo

'