AKTUELNO

Naročito je opasno u jutarnjim i večernjim časovima.

Na nekim putevima u Srbiji danas gusta magla smanjuje vidljivost ispod 200 metara, a zbog velike vlažnostoi kolovoza stvara se jaka poledica. Najveća opreznost je potrebna u jutarnjim satima, kada je najhladnije, a magla najgušća i kada je opasnost od poledice najizraženija.

Auto-putevi su prohodni, ali je na delu izmedju Ćuprije i Paraćina saobraćaj usporen zbog prevrtanja cisterne i trenutno se odvija samo brzom preticajnom trakom u smeru ka Nišu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Ledena kiša stvara probleme u vožnji na području Velikog Gradišta i Kučeva te se vozačima savetuje poseban oprez i korišćenje pune zimske opreme.

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila se zadržavanja do 20 minuta, ali se teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Hrvatsku, čekaju oko devet sati. Kamioni se na graničnom prelazu Horgoš ka Mađarskoj zadržavaju oko četiri sata, a na graničnom prelazu Kelebija oko dva sata.

Iz AMSS-a apelkuju na vozače da obavezno i pravilno koriste sigurnosne pojaseve i da dobro podese naslone za glavu. Na put treba da kreću isključivo odmorni i samo sa dobrim zimskim gumama. Ne treba ulaziti u rizična preticanja i obilaženja kolona, potrebno je stpljenje, jer su zbog ovakvog vremena česti zastoji zbog povremenih prekida u saobraćaju.

Foto: Pixabay.com

A.V.

#AMSS

#Kiša

#Magla

#Poledica

#Saobraćaj

'