AKTUELNO

Lekarske ekipe su mogle samo da konstatuju smrt.

U saobraćajnoj nesreći koja se oko 19:56 dogodila na Ovčanskom putu kod crkve poginuo je muškarac star 52 godine. Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, lekari su po dolasku na mesto nesreće mogli samo da konstatuju smrt.

Kod naplatne rampe Bubanj potok u smeru ka Beogradu u udesu koji se dogodio oko 21:15 lakše je povređen muškarac (53). On je prevezen na Vojno-medicinsku akademiju.

U 21:50 u nesreći u Batutovoj ulici lakše je povređena žena (45), dok su u nesreći u 21:17 časova lakše povređene dve osobe - muškarac (60) i devojka (19).

U saobraćajnoj nezgodi u Radničkoj ulici kod pumpe "NIS", koja se dogodila u 00:07 časova lakše su povređeni muškarac (30) i devojka (23). Prema rečima Macure, on je alkoholisan udario u stub i prevezen na Vojno-medicinsku akademiju.

Tokom noći javljali su se svi hronični bolesnici, a bilo je 107 intervencija, od čega 15 na javnom mestu.

Savet lekara

Zbog magle i niskih temperature formirala se poledica, te se posebno starijim osobama ne savetuja da iz kuće izlaze bez preke potrebe. Povrede prilikom pada mogu biti velike, a kod starijih mogu bit ii fatalne. Doktorka Nada Macura predlaže da, ukoliko nemate čizme koje su adekvatne za ove vremenske prilike, navučete čarape, koje sprečavaju klizanje.

Oprez se savetuje, kako pešacima, tako i u vožnji.

Bitno je unositi što više vitamina, toplih napitaka i čuvati se respiratornih infekcija.

I. P.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Smrt

#Sudar

#VMA

'