AKTUELNO

Ministar je danas, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz najviše državne i vojne počasti, položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Slobodni svet je 9. maja 1945. uz neshvatljive, strašne žrtve pobedio Treći Rajh, ali nije pobedio nacizam, jer je ideologija nacizma živa i danas, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Foto: Ministarstvo odbrane

Vulin je danas, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz najviše državne i vojne počasti, položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Treći Rajh je mrtav i pobeđen zahvaljujući ogromnoj žrtvi slobodnog sveta, među kojima je srpski narod bio jedan od stradalnijih i najborbenijih, ali ideologija nacizma nije pobeđena. Nacizam i danas postoji, i ova generacija, a bojim se i generacije posle nas, moraće da se bori sa njim, moraće da se bori sa onima koji stvaraju Veliku Albaniju, sa onima koji opravdavaju jasenovački genocid, kao i sa svima onima u čijim glavama je nacizam veoma živ i u čijoj praksi je nacizam veoma živ - izjavio je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane

On je takođe podsetio na brojne zločine koji svedoče o stradanjima države Srbije i srpskog naroda iz poslednje decenije '90ih, poput bombardovanja Jugoslavije, progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Srba ubijenih nakon dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju.

Foto: Ministarstvo odbrane

U saopštenju se dodaje da se Dan pobede obeležava brojnim manifestacijama u Srbiji, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mesta stradanja u brojnim opštinama i gradovima širom Srbije.

#Aleksandar Vulin

'