AKTUELNO

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević otvorio je u Starom dvoru „Beogradsku konferenciju pravnika“, koja četvrtu godinu zaredom okuplja eminentne predavače, paneliste, mlade pravnike i studente prava u diskusiji o mnogim aktuelnim temama.

Cilj konferencije je da se budući stručnjaci iz oblasti prava upoznaju sa praktičnim radom u mnogim pravnim oblastima, a predavači dolaze iz sudstva, tužilaštva, advokature, notarske i izvršiteljske profesije, arbitraže, medijacije, kao i stručnjaci iz oblasti privrede, revizorskih kuća, osuguranja, bankarstva, pravobranilaštva i uprave.

Petronijević je prisutnima poželeo dobrodošlicu u Stari dvor i rekao da mu je izuzetno drago što se Beogradska konferencija pravnika održava četvrtu godinu zaredom, uz snažnu inicijativu studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

– Važno je da mladi ljudi koji studiraju, ali i oni koji idu u srednje škole, počnu sa sticanjem iskustva koje će im kasnije tokom karijere doneti brojne benefite. Beogradska konferencija pravnika je odličan način da dobiju uvid u praktični rad tužilaca, sudskih izvršitelja, advokata i mnogih drugih pravnika koji obavljaju širok spektar poslova u Srbiji. Pravo i pravnici su veoma važni za funkcionisanje svake države. Neki od vas će u budućnosti preuzeti brigu o uređenju države i obavljati različite funkcije bitne za njeno funkcionisanje. Uprkos činjenici da vam želim puno uspeha i sreće u karijerama, moram da kažem da uspeh neće doći ukoliko se ne budete stručno usavršavali i vredno radili – rekao je Petronijević.

Foto: Beograd.rs

On je istakao da su rad na sebi, spremnost za sticanje novih znanja i veština, kao i spremnost da se "danas bude bolji nego juče“, ključni za ostvarenje karijernih ciljeva.

– Sreća po tom pitanju može da bude izolovan slučaj, dok naporan rad, znanje i veštine koje se stiču isključivo učenjem, vode ka ostvarenju snova. Grad Beograd ima odličnu saradnju sa Univerzitetom i podržava mnoštvo ovakvih manifestacija. Od vas očekujemo predloge i nove inicijative, ali i konstruktivne kritike. Uključivanje mladih u sve društvene tokove je nesumnjivo potrebno svakom društvu. Po završetku obrazovanja očekuje vas izlazak na tržište rada gde se cene jedino znanja i veštine i na vama je da ih steknete – zaključio je Petronijević.

Foto: Beograd.rs

Cilj Beogradske konferencije pravnika je i da budućim pravnicima pomogne prilikom donošenja odluke u kom smeru žele da se njihova karijera razvija.

Među brojnim predavačima je i državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić.

#Konferencija

'