AKTUELNO

Loše vreme i kiša pokvali su prvomajski uranak, pa se na izletištima u Srbiji zatekao mali broj ljudi, uglavnom onih upornih i otpornih na hladnoću.

Foto: Tanjug

U Srbiji i regionu 1. maja se, ma Međunarodni dan rada, tradicionalno izlazi na prvomajski uranak, ali su kiša, vetar i hladno vreme uticali da samo najhrabriji i najuporniji, uglavnom mlađi, ove godine uranak provedu u prirodi.

Foto: Tanjug

U beogradskim izletištima Košutnjak i Ada Ciganlija rano jutros bio je razapet tek po koji šator i zauzeto nekoliko "pečuraka" oko kojih su malobrojni izletnici raspaljivali vatru za roštilj.

Foto: Tanjug

Među njima ima i onih koji su proveli noć pod šatorom na Košutnjaku, a kojima, kažu, kiša i sumorno vreme nisu mogli da pokvare dugo planirani uranak.

Foto: Tanjug

Najavljeno loše vreme s padavinama omelo je one koji tradicionalno prvomajski uranak dočekuju u prirodi, tako da većina praznik rada ove godine slavi u zatvorenim prostorima.

Foto: Tanjug

Meteorolozi su najavili da će pre podne biti oblačno, mestimično s kišom, a da su na planinama mogući susnežica i sneg. Posle podne biće promenljivo oblačno sa uslovima za lokalne pljuskove i grmljavinu.

Foto: Tanjug

Širom sveta danas se obeležava 1. maj - Međunarodni dan rada, u znak sećanja na dan kada su radnici u Čikagu 1886. štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

#1. maj

'