AKTUELNO

Grad planira da uredi zelenu površinu od hotela "Jugoslavija" do Brankovog mosta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da Grad planira da uredi zelenu površinu na prostoru od hotela "Jugoslavija" do Brankovog mosta i najavio da će u izboru konačne strategije uredjenja Ušća moći da učestvuju i građani.

Prisustvujući predstavljanju i finalizaciji strategije uredjenja parka na Ušću, u Skupštini Beograda gradonačelnik je rekao da je osnovna želja uređenje i oplemenjivanje velike zelene površine u sklopu strategije koja bi Beograd trebalo da vrati na obale reka.

Postoji želja da se taj deo grada oplemeni sa više zabavnih sadržaja, poput akvarijuma, planetarijuma ili muzeja umetnosti, koji će biti otvoren do kraja ove godine. U ovom trenutku to je zelena površina koja služi za šetnju pored promenade, ali ni na koji drugi način ne oplemenjuje život u Beogradu - kazao je Mali.

Gradonačelnik je naveo da je strategiju uređenja parka na Ušću predstavio "najpoznatiji" svetski biro za uređenje javnih prostora "Gel Arkitekts".

-U narednih nekoliko nedelja očekujem finalnu prezentaciju, nakon čega će JKP "Zelenilo Beograd" uraditi projekat - kazao je Mali.

S. M.

#Beograd

#Beograđani

#Park

'