AKTUELNO

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je građani Srbije mogu biti potpuno bezbrižni jer je hrana na našem tržištu bezbedna.

Nedimović je za Pink istakao da država posle više od 20 godina ima uspostavljen sistem za kontrolu kvaliteta i bezbednosti namirnica koje su na tržištu.

- Oko 97 ili 98 odsto namirnica koje se nalaze na tržištu je u spektru naše kontrole – naveo je ministar i podsetio da su formirane nezavisne laboratorije koje kontrolišu kvalitet hrane, od kojih su dve akreditovane.

Prema rečima Nedimovića, Srbija je prihvatila regulativu koja postoji na evropskom tržištu, na tržipštu EU i građani nemaju razloga za brigu.

- To je najbolje uređeno tržište hrane koje danas postoji u svetu. Meso koje je tamo za upotrebu, za upotrebu je i ovde, meso kome istekne tamo rok ne može uopšte da dođe na naše tržište. To je tako u poslednjih godinu i po dana – istakao je ministar.

On je podsetio da ispravnost mesa prilikom ulaska u Srbiju proverava veterinarska inspekcija, dok u malopordajnim objektima to rade drugi inspekcijski organi.

- Hrana u Srbiji je bezbedna – podvukao je Nedimović i dodao da ne postoji šansa da meso kome je prošao rok bude uvezeno, već ide na uništavanje.

#Branislav Nedimović

'