AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane koji će prvomajske praznike provesti na nekom od gradskih izletišta, da iza sebe ne ostavljaju razbacano smeće, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.

Iz tog razloga ekipe JKP „Gradska čistoća“ će na sva gradska izletišta postaviti dodatne sudove za odlaganje otpada, a biće pojačana i dinamika njihovog pražnjenja. Pored klasičnih kontejnera i zelenih kanti za komunalni otpad, „Čistoća“ će postaviti i plave kante za odlaganje reciklabilnog otpada, s obzirom da na izletištima ima najviše otpada koji može da se reciklira, kao što su: plastične flaše, čaše, limenke, staklena ambalaža.

Samo odgovornim ponašanjem Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma i ostali parkovi i izletišta neće postati „divlje“ deponije. Takođe, „Čistoća“ apeluje na izletnike da budu pažljivi sa raspaljivanjem roštilja i vatre, te da to rade samo na mestima koja su za to predviđena. Neugašena vatra predstavlja veliku opasnost, jer može da izazove požar i ugrozi ljudske živote i prirodu.

JKP „Gradska čistoća“ nije u obavezi da čisti šume, parkove i druge zelene površine i zato apeluje na sve izletnike da se otpad sakupi u kese i odloži u najbližu kantu ili kontejner, kojih će na svim izletištima biti dovoljno.

#1. maj

#JKP Gradska Čistoća

'