AKTUELNO

Proslavu Prvog maja teško je zamisliti bez odlaska u prirodu, muzike, pića i nezaobilaznog roštilja. Ako ste organizovali prijatelje i odredili lokaciju, a pod uslovom da vas ne iznenadi kiša, vreme je da stavite troškove na papir.

Najjednostavnije rešenje za roštilj su ćevapi, a i zgodno je imati ih na trpezi ako u društvu ima dece.

Cena jednog kilograma je između 300 i 400 dinara, što je dovoljno za četiri osobe. Povoljna i izdašna opcija su i pileća krilca za koje je potrebno izdvojiti između 180 i 250 dinara. Kilogram junećeg mesa košta između 650 i 800 dinara, pljeskavica 300 do 400, koliko je i kilogram pilećeg belog mesa.

Za desetak ljudi, prema ovoj računici, potrebno je između 1.500 i 2.000 dinara.

Crni luk, kupus, paradajz i praziluk će izletnike izaći još oko 1.000 dinara. Treba uračunati i hleb, senf, kečap, majonez, začine - što je nekoliko stotina dinara.

Foto: Pixabay.com

Za piće je potrebno oko 300 dinara po čoveku, ako se držimo razumnih količina.

Da biste se zasladili posle ručka, potrebno je kupiti i dezert, a najpraktičnije u izletničkim uslovima jesu napolitanke, koje koštaju oko 150 dinara po pakovanju. Za 10 ljudi potrebno je izdvojiti oko 1.000 dinara.

Dodatni trošak su i maramice, plastični tanjiri, čaše, escajg, salvete…Treba uračunati i gorivo, budući da većina na izlet ide automobilom.

Kada sve saberemo dođemo do cifre od oko 10.000 dinara za 10 ljudi, što je sasvim razuman trošak za piknik.

#Roštilj

'