AKTUELNO

Nadležni tvrde da je reč o igri, a ne o tuči.

U srednjoškolskom centru u Zaječaru pre nekoliko dana došlo je do masovne tuče učenika, kojoj je prethodilo grudvanje u školskom dvorištu. Snimak je objavila Za medija.

Ovaj portal se našao na meti oštrih kritika na društvenim mrežama, a otvorenim pismom oglasila Dragana Rašić, profesorka sociologije u zaječarskoj Gimnaziji.

Kako je navela đaci koji su se samo igrali na snegu, a senzacionalistički novinari su to grubo zloupotrebili.

Nakon toga, objavljeni su snimci još četiri tuče, koje je su se dogodile u toku jednog odmora u srednjoškolskom centru u Zaječaru u sredu 18. januara. Obračun je mobilnim telefonom zabeležio jedan od učenika sa prozora Tehničke škole.

Prema saznanjima Za media portala, u svakodnevnim masovnim tučama u zaječarskom srednjoškolskom centru je bilo preloma ruku i nogu, a razbijeni nosevi i arkade su najnormalnija pojava.

Direktori srednjih škola čiji učenici najčešće organizuju, takozvane šutke tvrde da tuče nije bilo, ali je grudvanje u dvorištu za vreme odmora za sada zabranjeno.

- Odgovorno tvrdim da tuče nije bilo – rekao je Saša Petrović, direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru.

Školski policajac u neposrednjoj blizini škole dežura svakog radnog dana od sedam do 14 sati, ali je u trenutku spornog događaja morao da ode i pruži pomoć kolegi u interveniji u blizini škole.

S.M.

#Povređeni

#Zaječar

#tuča

'