AKTUELNO

Tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika radno vreme trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i pošta biće izmenjeno, a parking će u zonama biti besplatan.

Tokom praznovanja Vaskrsa, od danas do 29. aprila, dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu u Takovskoj 2, i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi bez prekida.

U dane Međunarodnog praznika rada, 1. i 2. maja, radiće 48 dežurnih pošta, a Glavna pošta u Takovskoj i pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće nepromenjeno.

Prodavnice

Prodavnice "Lidl" će danas, na Veliki petak, raditi skraćeno do 18 sati, u subotu će raditi normalno, dok će na Vaskrs biti zatvorene. U ponedeljak će raditi normalno, dok će na Praznik rada, 1. maja, raditi skraćeno, do 14 sati, a već 2. maja uobičajeno.

Objekti "Maksi", "Šop end go" i "Tempo" danas rade do 18 sati, dok u nedelju, 28. aprila, na Vaskrs, neće raditi.

Foto: Pixabay.com

Svi "Roda", "Idea" i "Merkator" hipermarketi u subotu, ponedeljak i utorak radiće uobičajeno, dok će u nedelju biti zatvoreni.

Tržni centri "Delta siti", "Ušće" i "Big fešn" biće zatvoreni na Vaskrs, dok će na Veliki petak, raditi do 18 sati.

U ponedeljak, 29. aprila, kao i za 1. i 2. maj, radiće redovno, od 10 do 22 sata.

Pijace

Zelene pijace na Vaskrs, u nedelju, 28. aprila, neće raditi, osim pijaca "Zemun", "Dušanovac", "Banovo brdo", "Bele vode", "Gornja varoš" i "Palilula", koje će raditi od 6 do 13 sati.

Foto: Tanjug

U ponedeljak, 29. aprila, sve zelene pijace će raditi skraćeno, od 6.00 do 13.00. Otvoreni tržni centar Novi Beograd, popularni "Buvljak", neće raditi 28. i 29. aprila, a ostalih dana radiće u uobicajenom radnom vremenu, od 8.00 do 20 sati.

Parkiranje

Tokom praznika, od danas do ponedeljka, kao i u sredu i četvrtak, "Parking servis" neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba "pauk".

Foto: Tanjug

Tih dana, biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31, Kraljice Marije 7 i Mileševska 51. Od danas do ponedeljka gradski autobusi će saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Apoteke

Za vreme praznika, non stop će dežurati apoteke Beograd "Prvi maj", "Sveti Sava", "Zemun", "Bogdan Vujošević" i "Gornji grad" u Lazarevcu.

Banke

Saglasno Zakonu o državnim i drugim praznicima, mnoge banke biće zatvorene od 26. do 29. aprila, kao i 1. i 2. maja. Pojedine banke imaju i dežurne ekspoziture. Ipak, treba misliti o tome da se automati možda neće biti redovno dopunjavani, tako da novac treba podići na vreme.

#Vaskrs

#prodavnica

#radno vreme

'