AKTUELNO

Investitori su za poslednjih sedam dana u budžet grada uplatili skoro milijardu dinara po osnovu obračuna doprinosa, koje je izradila Direkcija za građevinsko zemljište, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Najveći doprinos plaćen je za novi kompleks koji će se graditi u Bloku 65, gde je doprinos plaćen za stambeni objekat neto površine 33.000 kvadratnih metara, kao i za poslovni objekat u istom bloku neto površine 13.300 kvadratnih metara, rekao je Vesić.

On je, kako prenosi Beoinfo, naveo da, osim na području Novog Beograda, investitori ulažu sredstva i u nove stambene objekte na Voždovcu i Zvezdari, gde je Direkcija obračunala doprinose za još nekoliko hiljada kvadratnih metara stambenog prostora i da uplatom doprinosa u budžet grada svi investitori stiču pravo na dobijanje prijave radova, odnosno početak izgradnje svojih objekata.

Vesić je istakao da je od početka godine do 20. aprila u gradsku kasu uplaćeno 2,7 milijardi dinara po osnovu doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, a Direkcija je za ovaj iznos pregledala 460 projekata i obračunala površinu od 620.000 kvadratnih metara za objekte stambene, poslovne i druge namene.

Dobra naplata doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta obezbeđuje sredstva za nastavak realizacije započetih i planiranje novih infrastrukturnih projekata, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

#Goran Vesić

'