AKTUELNO

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima Grada Beograda i direktorima železničkih preduzeća o produžavanju linija BG voza do Pančeva i beogradskih opština Mladenovac i Lazarevac.

Mihajlovićeva je rekla, saopštilo je ministarstvo, da je jedna od inicijativa koja bi trebalo da se realizuje produženje linije BG voza do Pančeva, a koja je dogovorena na sastanku sa predstavnicima tog grada i ostalih opština Južnobanatskog okruga u Pančevu krajem marta.

Pored toga, kako je navela, Srbija voz će u saradnji sa Gradom Beogradom nastaviti da unapređuje sistem BG voza i uvodi nove linije, a najpre do Lazarevca i Mladenovca.

Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je plan grada da kroz razvoj železničke infrastrukture u Beogradu i uvođenje novih linija BG voza omogući bolje povezivanje prigradskih opština kao što su Lazarevac, Mladenovac, Surčin, sa centrom grada.

Na sastanku je, između ostalog, rečeno da će se razmotriti da se, dok traje rekonstrukcija pruge Jajinci - Mala Krsna, uvedu dodatni polasci vozova iz Mladenovca u špicu, a da po završetku rekonstrukcije polasci budu u redovnim intervalima.

Foto: Tanjug

Sastanku su prisustvovali direktori Srbija voza Jugoslav Jović, Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić, Srbija karga Dušan Garibović, Železnica Srbije a. d. Goran Adžić, kao i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, navedeno je u saopštenju.

#Beograd

#Voz

'