AKTUELNO

Srbija je destinacija sa drugim najvećim rastom noćenja i dolazaka stranih turista u Evropi u 2018. godini, a istovremeno je, prema izveštaju Evropske turističke komisije (ETC), ostvarila najveći porast broja kineskih turista i na prvom je mestu u odnosu na ostale evropske destinacije, sa rastom od preko 100 odsto.

U analizi ETC-a navedeno je da su razlozi za petnaestoprocentni porast broja stranih turista - bezvizni režim koji Srbija ima sa Kinom, kao i intenzivne onlajn kampanje, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

Tokom ovih kampanja, višestruko je uvećana publika koja prati naloge TOS-a na društvenim mrežama, dok video sadržaji koji promovišu turističku ponudu Srbije beleže milionske preglede.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Kine nastavlja da raste i u prva dva meseca ove godine je čak 54 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine.

Istovremeno, iz TOS-a poručuju da nastavljaju aktivnu promociju na kineskom tržištu i da će od 15. do 17. aprila nastupiti na sajmu COTTM u Pekingu.

Zbog činjenice da najveći broj kineskih turista, koji dolaze organizovano, žele da obiđu i veći deo regiona, TOS na ovom sajmu nastupa zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore kako bi predstavili objedinjene turističke ponude dve zemlje.

#Turisti

'