AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ iz Beograda otvara svoja vrata i poziva sve mališane i sugrađane, da u subotu, 13. aprila u 9 sati posete ovo preduzeće koje se nalazi u ulici Mije Kovačevića broj 4 i saznaju ko i na koji način brine o tome da prestonica svakoga dana osvane uredna i čista.

S obzirom da je reč o preduzeću koje se neprekidno modernizuje prateći svetske trendove na polju održavanja čistoće metropole, posetioci će moći da vide koja su to nova, savremena vozila uz pomoć kojih se održava čistoća u našem gradu.

Komunalni radnici i vozila najviše oduševljavaju upravo najmlađe Beograđane i zato će deca imati jedinstvenu priliku da se sa vozačima „Gradske čistoće“ provozaju u njima omiljenim „smećarcima“. Moći će da vide i kako se peru ulice, čime se zimi uklanja sneg i kako to autočistilice peru i čiste ulice Beograda.

Predstavnici „Gradske čistoće“ će sa posetiocima razgovarati o delatnostima koje obavlja ovo preduzeće, a najmlađi sugrađani će saznati kako se pravilno selektuje otpad, zašto je reciklaža važna i upoznaće ljude koji svakodnevno brinu o tome da Beograd bude čist grad.

Parking preduzeća će biti obezbeđen kako bi najmlađi sugrađani nesmetano mogli da obiđu vozila, ali i bezbedno da se provozaju u njima u pratnji svojih roditelja ili staratelja.

#Gradska čistoća

'