AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 254 ugovora predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava po osnovu 5 konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Za realizaciju ovih ugovora Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara.

- Uspeli smo da iz godine u godinu povećavamo broj ugovora i korisnika sredstava po ovim konkursima, ali i stepen efikasnosti. Pokrajinska vlada uložila je više od 30 milijardi dinara u poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i konkurse od jula 2016. godine do danas, jer smo uspeli da reorganizujemo javne finansije koje su bile u lošem stanju a koje smo zatekli kada sam došao na čelo Pokrajinske vlade - izjavio je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Predsednik Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada za dve i po godine za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja obezbedila 694 miliona dinara.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Kanalska mreža je veoma skup sistem, koji zahteva kontinuitet ulaganja. Zajedno sa Nacionalnim fondovima uložili smo sedam milijardi dinara u rekonstrukciju kanalske mreže i završili radove na 14 lokacija. I ove godine nastavljamo s tim poslom - istakao je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Unapređivanje poljoprivredne proizvodnje prioritet je Pokrajinske vlade. Ove godine otvorili smo tržište Egipta i Kine u nekoliko provincija a očekujemo otvaranje i tržišta Tunisa, istakao je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama radiće zajedno na uređenju kanalske mreže kako bi se poboljšalo odvodnjavanje, kao i na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta, kazao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Ovim sredstvima obezbedićemo i opremanje poljočuvarske službe i nabavku opremu za podizanje efikasnosti protivgradne zaštite registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čime se doprinosi zaštiti i unapređivanju voća i zemljišta - izjavio je sekretar dr Vuk Radojević.

#Igor Mirović

#Vojvodina

'