AKTUELNO

Jak, olujni vetar u košavskom području koji se očekuje danas znatno može uticati na bezbednu vožnju, a veliku opasnost predstavljaju i česti odroni, najviše pored stenskih useka Ibarske i Đerdapske magistrale, a ima ih i pored Drine, južne i zapadne Morave, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Saobraćaj je, međutim, umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja, dodaje AMSS i apeluje na vozačima da sporije voze.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

AMS S podseća vozače teretnih vozila da se s početkom nove radne nedele očekuje novo formiranje kolona i duža zadržavanja na hrvatskim i mađarskim teretnim terminalima, uglavnom zbog usporenog rada njihovih carinskih administracija, zbog čega se međuzona brzo popuni, a formiranje kolona se tada prenosi i na srpsku stranu kada zadržavanja postaju duga i višesatna.

Trenutna zadržavanja na na izlasku iz zemlje za teretna vozila su oko četiri sata na Batrovcima, Horgošu, Kelebiji i kod Šida, a kod Bačke Palanke i Sremske Rače 60 minuta.

#AMSS

'