AKTUELNO

Nakon šest godina pauze avioni Er Fransa vratili su se na beogradski Aerodrom, a u 14.35 minuta iz Pariza na Aerodrom ''Nikola Tesla'' sleteo je prvi avion Er Fransa.

Ubuduće će na relaciji Beograd-Pariz svakodnevno leteti jedan avion koji direktno povezuje Aerodrom ''Nikola Tesla'' sa Aerodroma ''Šarl de Gol'' u Parizu.

Linija za Beograd će svakodnevno kretati sa Aerodroma ''Šarl de Gol'' u 12.20 časova, a sletaće u Beograd u 14.35 časova.

Let iz Beograda za Pariz polazi u 15.25 časova, a predviđeno je da stiže u francusku prestonicu u 17.55 časova.

Predsednik kompanije Vansi Eirports i generalni direktor Vansi koncesije Nikola Notbar je na svečanoj ceremoniji povodom uspostaljvanja leta između Beograda i Pariza kompanije Er Frans rekao da je pre samo šest nedelja obeležen početak nove faze razvoja beogradskog aerodroma Nikola Tesla odnosno koncesije na 25 godina.

Notbar je rekao da je već usledio novi važan korak korak za beogradski aerodorom, to jest inauguracija leta Er Fransa na liniji Beograd - Pariz nakon šest godina pauze.

Istakao je da je veoma zadovoljan iz najmanje tri razloga.

On je rekao da je obeleženo uspostavljanje partranstvo sa Er Fransom u Srbiji, kao i da je Er Frans glavni parnter na Vansija na aerodromima u Francuskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, Čileu, Japanu i sada i u Srbiji.

Naglasio je da je cilj da se što više razvije saobraćaj na aerodormu Nikola Tesla u saradnji sa aviokompanijama sa kojima sarađuje Vansi i da se vidi koje su potencijalne nove rute.

- Želimo da obezbedimo najbolje uslove za putnike i da imamo efikasne operacije.

Notbar je kazao da trenutno sa ekspertima rade u Beogradu na iznalaženju i najboljih rešenja kako da se ubrza protok putnika na aerodromu, uz dostizanje najviših standarda bezbednosti i komfora.

Zahvalio je Er Fransu na poverenju.

Notbar je naglasio da će nove rute bolje povezati građane Srbije i Beograda, kao i da će doprineti razvoju odnosa dve zemlje.

- Veoma smo ponosni što se Er Frans vratio u Beograd, grad koji se skoro čitav vek nalazi na mapi letova naše kompanije. Zzelimo da ponovno otvaranje ove istorijske aviolinije bude zalog budućih uspeha za sve, počev od srpskih i francuskih putnika i kompanija preko beogradskog Aerodroma do Er Fransa - rekao je generalni direktor Er Frans - KLM za Alpe, Balkan i Centralnu Evropu Tajs Komen.

Foto: Pixabay.com

On je rekao da će nastojati da srpskim putnicima pruže vrhunsku uslugu po kojoj je ta aviokompanija čuvena i da im olakšaju pristup širokoj mreži letova sa Aerodroma ''Šarl de Gol''.

Podsetio je da je francusko-rumunska kompanija za aviotransport počela s letovima na ruti Pariz-Beograd još daleke 1922. godine.

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolon rekao je da je ponovno uspostavljanje avio-linije za Pariz veoma važno za dalje učvršćivanje odnosa Srbije i Francuske i važna stvar za aviokompanije i putnike.

- Današnje sletanje aviona iz Pariza u Beograd konkretan je dokaz zajedničke saradnje dve zemlje - rekao je ambasador i dodao da se nada da će saradnja i u narednom periodu biti uspešna.

Direktor Er Fransa za francusko tržište Zoran Jelkić je rekao da je cena nove linije Beograd - Pariz 199 evra.

Na toj liniji saobraćaju avioni tipa ''erbas'' A319 i A320.

Sletanje aviona posle šest godina pauze obelezeno je presecanjem vrpce i vodenim topovima, a prvim letom Er Fransa iz Pariza doputovao je i poznati srpski violinista Nemanja Radulović.

Od danas se avio karte mogu kupiti po ceni od 199 evra u koju su uključene sve takse.

Zahvaljujući saradnji kompanija Er Frans i Er Srbija putnici će imati na raspolaganju 21 let nedeljno između Beograda i Pariza - od čega je 14 letova Er Srbije, a sedam Er Fransa.

Kompanija Er Frans - KLM za Alpe, Balkan i Centralnu Evropu vodeća je grupa kada je u pitanju međunarodni saobraćaj iz Evrope koja je, zahvaljujući svojim brendovima Er Frans, KLM Rojal Dutć Airlines i Transavia Grupa, 2018.godine svojim putnicima ponudila mrežu letova od 314 destinacija u 116 država.

Dnevno izvede do 2300 letova uglavnoim iz svojih habova - Aerodroma ''Ssarl de Gol'' u Parizu i Aerodroma ''Amsterdam-Shiphol''.

Letom iz Pariza u Beograd sleteo je i naš proslavljeni violinista Nemanja Radulović.

#Avion

#Beograd

#Francuska

'